1843Megtekintés |  Tetszik

A smink is én vagyok, csak színesben

Mondhatod, hogy neked nincs időd arra, hogy magaddal foglalkozz, de egy szolid smink feldobása körülbelül öt percbe telik. Szóval ez csak egy buta kifogás, mert egy kis púder, szemspirál jó érzést ad neked, az egész napod jobb lesz tőle. Marilyn Monroe mondta, hogy a ’szépség és a nőiesség kortalan’. De vajon minden nő meg tudja mutatni az igazi szépségét?

A smink öltöztet és eltakar

A sminkben az a jó, hogy több funkciója is van. Ha ragyogóan festesz, még jobban felhívod vele rá a figyelmet. Ha pedig túl sok volt a hajtás, vagy netán szerelmi bánat miatt éjjel szétbőgted a párnát, el tudod rejteni. Nem kell mindenkinek látni, ha egy kicsit viseletes az ember lánya. Egy jó alapozó a szem alatt elfedi a sötét karikákat, a szemhéjon pedig egy sötétebb árnyalat elveszi róluk a figyelmet. Nem beszélve arról, hogy a tekintetedet sejtelmessé teszi.

Idén nyáron a természetesség a trendi

Ha amúgy nem szeretsz sminkelni, a jó hír, hogy szinte pár mozdulattal most még divatos is lehetsz. A sok vakolat feldobálása amúgy sem szerencsés, most viszont nincs is rá szükség. A minimális smink a trendi. Elég egy kis alapozó, egy leheletnyi pirosító meg egy kis szempillaspirál és máris menő vagy, mehetsz a dolgodra.

Az ajkaid beszélnek helyetted

Ezen a nyáron a szemek helyett elsősorban a szájon van a hangsúly. A vadító pirostól a narancssárgáig minden mehet. Arra azonban vigyázz, hogy csak akkor használj ilyen színeket, ha mennek az egyéniségedhez. Mint a divatot általában, a sminkelés trendjeit is csak akkor szabad követned, ha azonosulni tudsz vele.

Ez is én vagyok, csak színesben!

Ezt Barbra Streisand mondta a ’Tükröm, tükröm’ című filmben. Ugyanis amikor pár hónap távollét után a párja meglátta az addig mindig smink nélküli, meglehetősen trehányan öltözködő kedvesét, szó szerint leesett az álla. Ha nincs kedved sminkelni, gondolj erre: most egy fekete fehér film vagy. Hát nem érdekesebb, izgalmasabb a mozit színesben nézni?

Smink: rituálé a nőiességért

Bármit teszünk, a lényeg, hogy érezzük jól magunkat a bőrünkben. Nőnek lenni sokszor nem egyszerű, de segíthetünk magunknak. A smink felrakásának rövidke rituáléja hozzájárul a mindennapi átalakulásunkhoz. A művelet végén mosolyogj magadra a tükörben, és meglátod, másképp indul a napod.

Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen smink, ruha vagy frizura áll jól neked, örömmel segítek neked: https://www.erikapiros.hu/personal-styling/

Tags

#smink