3184Megtekintés |  Tetszik

Divat vagy divatbaki a szandál zoknival

A divat nem egy megfogható dolog, mert mindig változik. Főleg az utca embere diktálja a divatot. Ha egy összeállítást sokan másolnak, az rövid időn belül divatos lesz.

Ezért nem értem, hogy miért bántják pl. a férfiakat azzal, hogy zoknit vesznek fel a szandálhoz. Megkérdezte tőlük bárki is, hogy miért hordják így? Nekünk, nőknek szinte egyértelművé vált ez a fajta kombináció. Sőt sikkesnek mondják. Persze, itthon kevesen vállalják be.

Ha sokan egyféleképpen hordanak valamit, ugye az már divat. Tehát miért ne lehetne, a magyar férfidivat egyik divateleme a zokni-szandál kombináció. Ez, csak itthon Magyarországon számít a „parasztos” kategóriába. Egyszerűbb cikinek és divatbakinak felfogni, de mint már te is tudod, ha tömegek viselik, az már divatnak számít. Inkább segíteni kell nekik, hogyan lehet ízlésesen hordani ezt a kombinációt. A legfontosabb, hogy a zokni színe passzoljon a szandál színével. Így már biztosan nem lesz megbotránkoztató viselet.

szandál zokni férfi

Egyébként pedig, miért ne hordhatnák azt, amit szeretnénk. Ki mondja meg mi a divat? Hát, ugye hogy az emberek. Az utca embere. Ezért is figyeli minden divattervező az utcai viseletet (street style).

A divat az csak irányt mutat. A stílus az örök és tanulható.

Ezért jelentkeznek olyan sokan a stílustantanfolyamra, hogy megtanulják, hogyan tudnak stílusosan öltözködni a saját egyéniségük, testalkatuk és ízlésüknek megfelelően. Ez neked is megy! Tudom, tudsz öltözködni, de eddigi tapasztalataim alapján mindenkinek van mit tanulnia. Még nekem is!

Divatbaki

A legtöbb divatmagazinban mindig arról írnak, hogy mit ne vegyél fel, mert nem divat vagy nem stílusos. Például a farmernadrág farmeringgel vagy farmerkabáttal cikinek mondják. Miért is? Akkor a ’80-as évek cikinek számít. Ahol mindenki farmert hordott farmerral. Na, ezt már ne! A divattörténet nagyon fontos az életünkben, ugyanúgy, mint a történelem. A divat ismétli magát. A tervezők visszanyúlnak a régi korszakokhoz, hogy onnan inspirálódjanak. Igaz, mindig valami frissebb, kreatívabb ötlettel állnak ki, de az alapkoncepció az elmúlt évszázadokból kerül elő.

madonna 1980farmer farmerral

Ne hagyjátok teljesen befolyásolni magatokat és öltözzetek úgy, hogy a személyiségetek és egyéni stílusotok előtérbe kerülhessen. Érezzétek jól magatokat!

Gyere tanulj velem: Stílusiskola