2635Megtekintés |  Tetszik

Eljött a rövid frizurák ideje

Meglehet, régóta gondolkodsz azon, hogy eleged van a hosszú tincseidből. Azért, mert izgalmasabbra vágysz, vagy mert épp olyan életszakaszban vagy, hogy változásra van szükséged. Az biztos, hogy a rövid frizurák elég radikális változást jelentenek minden tekintetben. Mielőtt azonban ráuszítanád a fodrászt a fejedre, jól gondold át. Az ollózást nem lehet visszacsinálni. Persze van pár dolog, ami a rövid frizurák mellett szól.

A rövid frizurák 3 + 1 előnye

  1. Gyorsabb megmosni, hamarabb megszárad
  2. Segít a hajhagymáidnak, hogy erőre kapjanak, tehát erősíti a hajad
  3. Még jobban kiemeli a vonásaidat, korrigálja az arc formáját
  4. Rögtön stílusos és vagány leszel tőle

A rövid frizuráknak van még egy előnye, de ezt az ember egy bizonyos kor után nem hallja túl szívesen, még akkor se, ha dicsérnek vele: ’fiatalít’.

Mennyi időd van naponta

Ha a rövid haj mellett döntesz, először érdemes átgondolni, hogy mennyi időd is lesz reggelente, hogy beszárítsd, beigazítsd a ’séród’. Némelyik rövid frizura ugyanis eléggé csalafinta. Egyszerűnek tűnik, de foglalkozni kell vele, hogy úgy nézzen ki, ahogy a mester megcsinálta. Miközben majd a fodrászod dolgozik, mindenképpen kérd tőle, hogy tanítson meg arra, mit hogyan kell majd csinálnod, hogy a hajad mindig klassz legyen.

Milyen legyen a rövid hajad

Bár 2015-ben a rövid frizurák a divatosak, ahhoz, hogy kiválaszd a számodra tökéleteset, tisztában kell lenned magaddal. Ha például általában idegesít, hogy a szemedbe lóg a hajad, ne válassz olyan fazont, ami ilyen stílusú. Lehet, hogy dögös leszel vele, de az őrületbe kerget, és előbb-utóbb úgyis el fogod csatolni.

A vadító színek most menők, de nem biztos, hogy Te hosszú távon jól fogod magad érezni lila, platinaszőke, vagy épp lángvörös fejjel. El tudod ezt képzelni egy esküvőn vagy üzleti megbeszélésen is? Ha igen, vágj bele!

Hogyan válaszd a legjobbat a rövid frizurák közül?

Az is egy módszer, ha az internetes átalakító programokkal nézegeted, hogy mi állna neked jól, de ezzel nagyon mellé lőhetsz. Másképp látjuk saját magunkat, mint ahogy mások látnak minket.

Mivel a rövid frizurák tényleg óriási változást jelentenek, érdemes egy szakember véleményét kérni. A fodrász általában meg tudja mondani, hogy mi megy az arcodhoz, de nem biztos, hogy eltalálja, mi passzol az egyéniségedhez, időbeosztásodhoz. Olyasvalaki kell, aki téged, az Egészet nézi.

Ha szeretnél biztosra menni, olyan döntést hozni, amitől valóban jól fogod érezni magad a bőrödben, személyesen is segítünk: Stílusiskola